Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Το Amazon εκτυπώνει και πουλάει τα βιβλία σας

image


Η CreatePsace, εταιρεία της Amazon, ανακοίνωσε χθες οτι ξεκινά την υπηρεσία “βιβλία κατα παραγγελία” ή “books on demand”. Ο καθένας πλέον μπορεί, χωρίς κανένα κόστος ενεργοποίησης ή εκτύπωσης, να δημιουργήσει μέσα απο την CreateSpace τα βιβλία του και να τα πουλήσει μετά στο Amazon.

Μέχρι τώρα η Create Space έκανε παρόμοιες “on demand” δουλειές με cds και dvds (μπορούσες δηλαδή να ανεβάσεις τα mp3 που έφτιαξες, να φτιάξεςι και ένα εξώφυλλο και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να πουλάς το cd σου απο το amazon). Η εταιρεία ανακοινωσε οτι και αυτές οι υπηρεσίες θα ειναι πλεον και αυτές δωρεάν

Το κέρδος της Amazon απο αυτήν την κίνηση είναι ποσοστό απο την κάθε πώλήση, με το οποιο θα καλύπτει και τα έξοδα της “on demand” εκτύπωσης.

Σίγουρα είναι ενα πολύ καλό εργαλείο για χιλιάδες συγγραφείς που αναζητούν χρόνια τώρα εναν εκδοτικό οίκο ή χρήματα για να τυπώσουν μόνοι τους τα έργα τους.

Το Lulu.com και το cafepress.com ήταν μέχρι τώρα οι κυρίαρχοι σε αυτόν τον τομέα, όμως με την ευκολία της προώθησης μέσα απο το ίδιο το Amazon, η κίνηση αυτή θα φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο.

Ξεκινήστε να πουλάτε τα βιβλία σας εδώ