Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Διαβάστε βιβλία online!

amazon.jpg


Πρόσφατα έψαχνα υλικό για μια εργασία. Αυτο που διαπίστωσα είναι οτι για να αγοράσει κανείς τα βιβλία που χρειάζεται ωστε να έχει μια σφαιρική άποψη πάνω σε ένα θέμα, θέλει καμια 1000αρα ευρώ. Και αυτό για να αξιοποιήσει 3-4 σελίδες απο το καθέα. Οπότε κάτι άλλο πρέπει να κάνουμε :)


Το google και το amazon μας βοηθούν στο να διαβάσουμε Online τις σελίδες των βιβλίων που θέλουμε.


Το google μέσα απο το http://books.google.com επιτρέπει να ψάξεις ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία. Μόλις βρεις αυτό που θες, και ανάλογα με το τι δικαιώματα έχει το google για να το προβάλλει, μπορεί είτε να το διαβάσεις ολόκληρο online, είτε να διαβάσεις 5-6 σελίδες π.χ. είτε να δεις απλά ενα μικρό απόσπασμα που να περιέχει την πρόταση που αναζήτησες. Αυτά είναι αντίστοιχα τα βιβλία με Free preview, limited preview και snippet preview.


Αντίστοιχα στο Amazon οταν ενα βιβλίο έχει την ένδειξη “search inside” σημαίνει οτι μπορεί κανείς σχεδόν να το διαβάσει online


searchinside.jpg


Ο μόνος περιορισμός που έχει το amazon είναι οτι θα πρέπει να είσαι πελάτης του (να έχεις ψωνίσει τουλάχιστον μια φορά). Επίσης το amazon επιτρέπει να ξεφυλίσεις μόνο 3 συνεχόμενες σελίδες. Αυτό βέβεια δεν είναι πρόβλημα. Αν π.χ. σταματήσει στη σελίδα 32, εσύ απλά ξαναψάχνεις για τον αριθμό 33 οπότε και τη διαλέγεις απο τα αποτελέσματα και συνεχίζεις το διάβασμά σου μέχρι την 35 :) Αν δεν γράφει σελίδες τότε απλά ψάχνεις για μια πρόταση απο την σελίδα 32, ανοίγεις ξανά την 32 και διαβάζεις μέχρι την 34. Το ίδιο κόλπο μερικές φορές πετυχαίνει και στο google:)


Γυφτοκολπάκια είνα αυτά βέβαια, αλλα τι να κάνεις , δύσκολοι καιροί για φοιτητές :)