Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Τελικά οι εκλογές μπορούν να έχουν ενδιαφέρον

image


Σήμερα έφαγα αρκετή ώρα ψάχνοντας να βρω αστεία/περίεργα περιστατικά των εκλογικών αναμετρήσεων του εξωτερικού. Δείτε μερικά απο τα καλύτερα που βρήκα. Αν σας αρέσουν θα υπάρξει και συνέχεια :)


Ο Keith Stammers (ο μέχρι τότε δήμαρχος του St Albas) και ο Lib Dem πέρυσι έδιναν τον αγώνα τους για τη Δημαρχία της πόλης. Τελικά πήραν τον ίδιο αριθμό ψήφων (1131). Τρεις φορές τα μέτραγαν μήπως έγινε κάποιο λάθος, και πάλι τα ίδια. Τότε ήρθε και η εμπνευσμένη λύση. Μετα απο μια αγωνιώδη μάχη, ο Lib Dem τράβηξε το μακρύτερο μολύβι οπότε και κέρδισε τη Δημαρχία.


http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/beds/bucks/herts/4974304.stm


Στις Φιλιππίνες οι πολιτικοί μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν ενα συγκλονιστικό επιχείρημα για να αποτρέψουν τους πολίτες απο το να ψηφίζουν. “Που να περιμένετε στην ουρά, κάνουν και μια ώρα ο καθένας να ψηφίσει, αφήστε το καλύτερα” και έτσι ψήφιζαν αυτοί και οι φίλοι τους. Οχι ομως πια! Η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε αυτήν την κατάντια βάζοντας όριο 5 λεπτά για κάθε ψηφοφόρο. Εκεί όμως έκαναν και κάτι άλλο. Απαγόρευσαν τη χρήση κινητών με κάμερα, γιατι όπως λένε, θα μπορούσε ο ψηφοφόρος να τραβήξει την ψήφο του ως απόδειξη του οτι ψήφισε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Αυτό για να είμαι ειλικρινής έχει μια λογική (κάτι μου λέει οτι οι αυριανοί υπουργοί και βουλευτές μας θα δουν αρκετές φώτο :) )


http://pilosopongtacio1.multiply.com/feed.rss


Το 2002 στην Florida υπήρχε θέμα. Μια οργάνωση έδειχνε να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εγκύων γουρουνων (μια έγκυος γουρούνα θα πρέπει να αφήνεται ελεύθερη και να μην ζει σε καθεστώς ομηρίας). Ομως όπως απεφάνθησαν οι δικαστές, η οργάνωση αυτή έπαιρνε δωρεές απο υποψήφιους και τους υποσχόταν φοροαπαλλαγές για τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Τελικά με τα γουρουνάκια δεν μάθαμε τι έγινε :(


http://www.animalrights.net/archives/year/2002/000334.html


Το 2005 Ισραηλινοί στρατιώτες απήγαγαν 450 Ισλαμιστές που υπήρχαν υπόνοιες οτι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές. Σκοπός των στρατιωτών ήταν να εμποδίσουν την Χαμάς να συμμετάσχει στις εκλογές. Η κάθε μεριά έλεγε τα δικά της σε αυτό το περιστατικό και δε ξέρω αν βγήκε ποτέ άκρη. Ευτυχώς η ΝΔ αντιμετωπίζει το ΛΑΟΣ με πιο κομψό τρόπο (μέχρι στιγμής :) )


http://english.aljazeera.net/English/archive/archive?ArchiveId=15335


Το 2004 οι χρήστες του ebay, ανάμεσα σε πυτζάμες βάζα και αμάξια έβλεπαν και μια ψήφο προς πώληση. Ο Tim Hubbard είπε να κάνει αυτήν την πλακίτσα και να πουλήσει στο intenret την ψήφο του. Οποιοι έδιναν τα περισσότερα αυτούς και θα ψήφιζε. Βέβαια οι αρμόδιοι μάλλον δεν πιάσαν το αστειάκι και το θεώρησαν ως προσβολή του αγώνα και του αίματος των προγόνων τους που πολέμησαν για το δικαίωμα της ψήφου. Ετσι ο χωρατατζής Tim έφαγε την ποινή του (δεν ξέρω πόση ακριβώς ήταν αλλα προβλεπόταν 1 χρόνος φυλάκισης και 2,500$)

http://www.local6.com/news/3834797/detail.html


Το 2004 ο Chad Staton προσελήφθη απο την NAACP National Voter Fund στο Ohio με σκοπό να πείσει όσους περισσότερους μπορούσε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Ο μισθός του θα εξαρτιόταν απο τον αριθμό των εγγραφών που θα έφερνε πίσω. “Ποιος θα τα δει;” σκέφτηκε ο Chad, πήρε λοιπόν ένα στυλό και άρχισε να γράφει μόνος του. Συμπλήρωσε καμια 100στη ψεύτικες αιτήσεις και τις έδωσε. Τελικά τον πιάσανε στα πράσα (γιατί άραγε;). Η δήλωση του σερίφη ήταν σαφής “Η Marry Popins έχει πολύ καιρό να ψηφίσει εδώ. Ο Michael Jackson δεν έχει ψηφίσει ποτέ”. Αυτά ήταν μερικά απο τα ονόματα των celebritιes που σκέφτηκε ο πονηρός Chad.

http://www.cnn.com/2004/LAW/10/18/mary.poppins.registers.to.vote/index.html?iref=newssearch


Ο “βρώμικος πόλεμος” με το βιβλίο ιστορίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές φαντάζει αστείος μπροστά σε αυτό που έγινε πριν 5 μήνες στην Αυστραλία. Δυο μόλις μέρες πριν τις εκλογές, το κανάλι 9 έδειξε αποσπάσματα απο τρεις τσόντες γυρισμένες 20 χρόνια πριν στο σπίτι της βουλευτού Shelley Hancock, στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο σύζυγος της. Η απάντηση της βουλευτού ξεκαθάρισε το τοπίο καθώς, όπως είπε, ο σύζυγος της δεν ήξερε οτι πρόκειται για τσόντες και μόλις το κατάλαβε ζήτησε απο τους παραγωγούς και τους ηθοποιούς να φύγουν. Φυσικά όλοι είναι σίγουροι οτι την διαρροή την έκανε το αντίπαλο κόμμα.

http://www.smh.com.au/news/state-election-2007/liberals-reject-attack-on-accidental-porn-role/2007/03/22/1174153258076.html


Προς Θεού, αν βρεθείτε να ψηφίζετε στον Καναδά, μην ξεχαστείτε και φάτε το ψηφοδέλτιο! Ο εκλογικός νόμος είναι ξεκάθαρος. Οπως χαρακτηριστικά μπορούμε να διαβάσουμε στα επίσημα F.A.Q.s, απαγορεύεται να τρωμε ή να καταστρέφουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα ψηφοδέλτια. Δε θα’θελα να ζω στον Καναδά τελικά :(


http://www.elections.ca/content.asp?section=faq&document=faqvoting〈=e&textonly=false#voting20