Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Το ΠΑΣΟΚ πρώτο με διαφορά στις e-κλογές

Να ξεκινήσω αυτό το post λέγοντας οτι καθόλου δε με απασχολεί ποιος θα βγει στις εκλογές. Θα ήθελα να έχουμε μια πεντακομματική βουλή για δυο λόγους.


Γιατι μπορεί όντως αυτό να αποδειχθεί σωτήριο για τον τόπο


Γιατι αν δεν αλλάξει τίποτα τότε δε θα μας τα πρήζουν απο τις επόμενες εκλογές για “πόλωση”, “σπάσιμο κατεστημένου”, κλπ.


Οπότε ας μπουν και τα πέντε να ησυχάσουμε


Επειδή όμως είμαι ιντερνετάκιας και όχι πολιτικάκιας, ας έρθω στο θέμα μου


image


Η alexa που λέτε θεωρείται η πιο έγκυρη “AGB” του ίντερνετ. Την έχει αγοράσει προ πολλού η Amazon και τη χαίρεται. Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά της, τον τελευταίο μήνα αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί με τις επισκεψιμότητες των επίσημων site των κομμάτων.


Είναι εμφανές οτι το ΠΑΣΟΚ, πέραν της περιοδου 21-23 Αυγούστου, είναι ο νικητής στην ηλεκτρονική κούρσα. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο αφου το Κόμμα έχει επενδύσει πολλά στην ηλεκτρονική μάχη και στους εθελοντές του διαδικτύου.


Η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας είναι μάλλον τραγική. Κάπου ανάμεσα στο Πασόκ και στο Λαος (με τάσεις να την περάσει το δεύτερο, πράγμα που φαίνεται να είχε γίνει κάπου στα μέσα αυγούστου) προσπαθεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην κούρσα αυτή.


ΚΚΕ και Σϋριζα πάνε κάπως παράλληλα ενώ το Λαος βρίσκεται λίγο πιο πάνω.


Ας δούμε τώρα κάποια άλλα στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον, αυτα που μας δίνουν οι τάσεις του Google


image


Οπως μπορούμε να δούμε λοιπόν απο εδώ, το Πασόκ άρχισε να προξενεί ενδιαφέρον στους χρήστες του Google απο τον Μάρτιο του 2007. Το ενδιαφέρον για τη ΝΔ ξεκίνησε παράλληλα με αυτό για το ΚΚΕ και το Σύριζα στις αρχές αυγούστου (όταν ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος).


Στο δεύτερο διάγραμμα, οι αναφορές στα ΜΜΕ για το ΠΑΣΟΚ ήταν πολλαπλάσιες απο αυτές της Ν.Δ. και του ΚΚΕ.


Το τρίτο διάγραμμα μας δείχνει οτι οι συνολικές αναζητήσεις (απο Ελλάδα για το 2007) για ΠΑΣΟΚ ήταν πάνω απο τις διπλάσιες αυτών για τη ΝΔ (οι οποίες προηγούνται ελάχιστα αυτών για το ΚΚΕ). Το λαός σε αυτήν την αναμέτρηση έρχεται τελευταίο.


Και μια τελευταία μέτρηση, πάλι απο το google που νομίζω οτι τα λέει όλα :)


image


Τι μας δείχνει το παραπάνω; Οτι Καραμανλής Παπανδρέου Παπαρήγα και Αλαβάνος (sorry mr Καρατζαφέρη δε χωράγατε :P) δεν υπάρχουν καν στο timeline αναζήτησης, σε αντίθεση με την κα Σαρρή


Επίσης στο 3 διάγραμμα καταλαβαίνουμε οτι παρά το οτι ο κος Παπανδρέου και σε ατομικό επίπεδο προηγείται στο σύνολο αναζητήσεων του 2007, η Εφη Σαρρή αναλογικά (αφου μόλις ενα μήνα συζητιέται) τους ξεφτίλισε όλους :)


Λοιπόν, αυτά προς το παρόν, θα μπορούσα να γράφω ενα σορό συγκριτικά στοιχεία αλλά ας μην το αναπτύξω περισσότερο τώρα γιατι βαρέθηκα


Αν ωστόσο είστε υποψήφιος και θέλετε να σας κάνω μια 100σελιδη ανάλυση της εμφάνισης σας στο Internet παρακαλώ στείλτε μου email στο internetakias@gmail.com με subject “Ιντερνετάκια σώσε με”. Ειδικές τιμές για Ελενα Ράπτη και Ευα Καϊλη :P


Αυτάααα