Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Διαβάστε τα ebooks σας όπως πρέπει

image


Πριν λίγες μέρες μου ‘ρθε μια σκέψη. Σίγουρα δεκάδες βιβλία μπορείς να τα βρεις σε pdf, όμως δε μ πορείς να συγκρίσεις ένα βιβλίο με την οθόνη του pc σου. Πρώτον το βιβλίο το διαβάζεις παντου (κυριολεκτικά :P) και δεύτερον η Οθόνη κουράζει.


Μπορείς βέβαια να τυπώσεις το pdf σου, αλλά και πάλι θα είναι τόσο χοντρό και άσχημο που με τίποτα δε θα βολέψει.


Εψαξα λοιπόν αν δω τι υπάρχει απο ebook readers. Μηχανηματάκια με αποκλειστικό σκοπό το να διαβάζεις ebooks.


Πρώτα έπεσα πάνω σε αυτό (που βλέπετε στην πρωτη φωτο). Είναι της Sony. Το μόνο του κακό είναι οτι είναι συμβατό μόνο με βιβλία που αγοράζεις απο το Connect store της ιδίας (το οποίο όμως κάπου διάβασα οτι πάει για κλείσιμο, οπότε δε ξέρω τι θα γίνει).


Η τιμή του είναι κάπου στα 300 δολάρια.


Το καλό με αυτά τα ebook readers είναι οτι είναι σχεδιασμένα ωστε αυτό που απεικονίζουν να μοιάζει οσο το δυνατόν πιο πολύ με αυτό που θα έβλεπες στο κανονικό βιβλίο. Η οθόνη δεν έχει backlight (αν θες δηλαδή να το διαβάσεις στο σκοτάδι θες φωτάκι , όπως και με ένα κανονικό βιβλίο)


Ενα απο τα σημαντικότερα προτερήματα του βιβλίου είναι το ξεφύλισμα. Η κλασική κίνηση του (σαλιωμένου απο αρκετούς :P) δαχτύλου που γυρνάει τη σελίδα. Ε λοιπόν το sony δε μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, μπορεί όμως το ebook reader που παρουσίασε πριν λίγο καιρό η HP. Την τιμή του δεν την έχουμε δει ακόμα αφού περνάει την δοκιμαστική του περίοδο σε λίγους και εκλεκτούς αλλά φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό (αν και ψιλογκουμούτσα)


HP e-book reader


Για το τέλος σας άφησα το iliad, που δε θα μπορούσα να το παραλείψω μόνο και μόνο για τον τίτλο του (σαν υπερήφανος έλληνας που είμαι).


Το iliad λοιπόν, το οποιο όπως βλέπετε μοιάζει αρκετά με το Sony, είναι το πιο εντυπωσιακό σε features.



Πέραν των δυνατοτήτων ανάγνωσης που έχουν και τα ανταγωνιστικά το iliad προσφέρει τη δυνατότητα του να σημειώνεις, να γράφεις και να το χρησιμοποιείς σαν σημειωματάριο. Αυτό βέβαια εκτοξεύει την τιμή του στα 650 ευρώ! Δε ξέρω αν αξίζει τόσα λεφτά κάτι τέτοιο, απο την άλλη βέβαια αν ειστε απο αυτούς που σημειώνουν στα βιβλία, βάλτε τα κάτω, κάντε τους υπολογισμούς σας και αν ξοδεύετε αρκετά τότε σκεφθείτε το πολύ σοβαρά.